6 jídel, která se vám na talíři budou ještě hýbat. Ochutnali byste?

Pokud zrovna obědváte, možná si tento článek uložte na později, protože i když se zde mluví o největších specialitách, budete potřebovat silný žaludek, abyste je strávili.

0
1444

Ačkoli jsou pokrmy ze živých zvířat specialitou především v asijských zemích, tento „trend“ se již dostává také k nám. Někdo tato jídla může považovat za naprosto odporná, pro jiného jsou zase delikatesou.

My vám nyní přinášíme 6 pokrmů, které se vám na talíři budou ještě hýbat.

Tak si připravte žaludky a jdeme na to!

1. Žabí sashimi

Jak už napovídá samotný název, hlavní ingrediencí jsou zde žáby, které jsou drženy naživu až do té doby, než si je v restauraci někdo objedná. Kuchař následně pokrm připravuje přímo před očima zákazníků, takže to skutečně není nic pro slabé povahy. Žába se nijak tepelně neupravuje, pouze se naporcuje a poté jí. Pomyslnou třešničkou na dortu je pak stále bijící srdce.

2. Salát Noma

Kodaňská restaurace Noma, kterou časopis Restaurant hned několik let za sebou označil za nejlepší restauraci světa, pro své hosty připravuje mnoho speciálních pokrmů. A jedním z nich je také salát Noma. Jde o hlávkový salát, do kterého jsou přidáváni chlazení mravenci.

Přestože jsou zchlazení, jsou stále živí, jen se pomaleji hýbou, aby je hosté nemuseli nahánět po celém talíři. Salátu údajně dávají jemnou citronovou chuť. A pokud byste tuto specialitu chtěli vyzkoušet, připravte se, že za ni zaplatíte v přepočtu zhruba 6 000 Kč.

3. Mořský ježek

Tohoto mořského tvora mají nejradši v Itálii. Tamní obyvatelé si je mnohdy loví i připravují sami. Jak už jste ale asi odhadli, bodliny nejsou to, co se konzumuje. Jedlou částí je vnitřek ježka, do nějž se lze dostat pomocí nože či nůžek. Jeho vnitřnosti se následně vydlabávají pomocí lžíce, avšak někteří gurmáni využívají dokonce svůj jazyk. Při tomto způsobu je však třeba mít se na pozoru před bodlinami.

Pokračujte ve čtení na další straně!

- REKLAMA -
 

Sponzorovaný obsah