5 nebezpečných chyb při rozmrazování masa, které děláte, aniž byste o tom věděli!

- REKLAMA -

Všichni víme, že kupovat zmražené maso v supermarketu je mnohem levnější než čerstvé maso například z trhu, a má to také svůj dobrý důvod.

- Reklama -

Ne všichni však mají následně trpělivost čekat půl dne, než maso rozmrzne, a tak se často dopouštíme chyb, o kterých dost možná ani netušíme, ale mohou být velmi nebezpečné. Zkuste si odpovědět na následující otázku: Nechali jste někdy rozmrznout maso na kuchyňské lince?

Pokud ano, nevědomky jste vystavili sebe a svou rodinu potenciálně velmi nebezpečným bakteriím. Smutné, ale je to skutečně pravda. Takže pokud se chcete dozvědět o dalších podobných chybách, čtěte dále!

- Reklama -

Rozmrazování v horké vodě

Věřte či ne, při rozmrazování masa v horké vodě slouží vysoké teploty jako ideální půda pro množení nebezpečných bakterií. Pro bezpečné rozmrazení vložte maso do studené vody.

Rozmrazování v blízkosti koření či dalších přísad

Obrázek výše nejspíš vypadá jako příprava dobrého jídla, nicméně pokud maso ještě není plně rozmrazené, nemělo by se přiblížit k žádným ostatním přísadám jako koření či zelenina apod.

Pokračování na další straně!

- Reklama -

Pokračování na další straně


1
2
( 1 z 2 ) Další »
- REKLAMA -

Další témata




ZDROJTipHero
SHARE